Agilitylijn / snelle uitlater

Agilitylijnen zijn zo ontworpen dat ze makkelijk over en van de kop af kunnen gaan. Deze lijnen zijn erg geschikt voor mensen die agility of hoopers doen met hun hond, omdat de hond in het parcours "naakt" moet lopen. De agilitylijn bestaat meestal uit een halsband gedeelte van paracord en daaraan vast een lijn van paracord, PPM touw of biothane. Er wordt dus geen gebruikt gemaakt van een gesp of musketon. De halsband sluit doordat er wat spanning op de lijn komt, het is als het ware een halfcheck. De agilitylijn kan ook geheel uit PPM touw worden ontworpen. 

 

In principe is elk patroon geschikt voor het paracord halsgedeelte, dit kan afgestemd worden op de grootte van de hond. Ook kunnen er in het paracord halsgedeelte kraaltjes, bedeltjes of een naamplaatje verwerkt worden voor een extra persoonlijke touch. De lijn kan, zoals hierboven al is beschreven, bestaan uit paracord, PPM touw of biothane, bijpassend bij de halsband. De lengte van de lijn is ook naar wens aan te geven. Standaard is 1,50 meter, maar korter of langer is natuurlijk geen probleem. 

 

Dit ontwerp wordt ook wel snelle uitlater genoemd, omdat je het halsbandje dus zo makkelijk over en van de kop kunt laten glijden. Ideaal bijvoorbeeld om de hond even snel aan te kunnen lijnen tijdens een (bos)wandeling of een kort uitlaatrondje. 

Voor pups heb ik een speciale puppy variant: de puppywalker